Om os

PIZZABAR CASANOVA

 Siden 1992

DM Pizzamesterskabs

 

 

 

"Ligesom navnet, er forretningen en klassiker”

 

Casanova var det første pizzeria der bragte de orginale og verdens berømt Deep Pan pizzaer til Byen (Marwins DeepPan Pizza).
Med dette nye koncept udskilte Casanova sig fra alle andre pizzeriaer, og gjorde sig bemærket med sit helt specielle og unikke koncept.

Kun hos Casanova PizzaBar får du Marwins originale amerikanske Deep Pan Pizza med hjemmelavet bund, sprød kant og rigeligt med ost på toppen.

 

 

Vinderen af pizzamesterksabs konkurrencen 2013

Costantinos Kayyal.

 

Den meget anerkendte Italienske pizzaskole, Scuola Italiana Pizzaioli, afholdte Danmarks første Pizzamesterskabs konkurrence under Copenhagen Food Fair i Bella centeret.

 

Skolen som er en af de mest fremtrædende og blandt de ældste i Italien, afholder årligt konkurrencer for professionelle pizzabagere rundt omkring i verden, og denne gang kom turen til Danmark.

 

Costantinos Kayyal bor i Aarhus, og er en rutineret herre med 20 års erfaring indenfor pizzabranchen, og har været selvstændig siden 1999 med sin forretning PizzaBar Casanova. Efter mange år som pizzabager valgte Costantinos at deltage i konkurrencen i 2013.

 

Kvalitet, sammensætning, præsentation samt smag var nogle af de kriterier man ville blive bedømt ud fra til konkurrencen.

 

For at kunne opfylde kriterierne, valgte Costantinos Kayyal at lave en gourmet pizza ved udelukkende at bruge kvalitets råvarer, som man normalt ikke forbinder med en klassisk dansk pizza.

 

”De fleste pizzeriaer er i dag nødsaget til at tilpasse sig danskernes spisevaner, og pizzaerne består ikke af det man normalt forbinder med en typisk italiensk pizza, hvor enkeltheden er alfa omega”, siger Costantinos Kayyal.

 

 13 ud af 25 fik lov at deltage til konkurrencen. Deltagerne kommer fra flere forskellige restaurationer rundt omkring i landet, hvor hver deltager kun måtte bruge egne medbragte råvarer.

 

Trods Costantinos Kayyal havde forberedt sig grundigt hjemmefra, havde han ikke de helt store forventninger. Formålet med hans deltagelse var først og fremmest, at bevise for sig selv såvel som hans kunder derhjemme i Aarhus, at han havde mere at byde på end blot at stå svinge rundt med en standard pizza som nr.23, som er Denmark meste solgte pizza.

 

Costantinos brugte en langtidshævet dej, som han havde forarbejdet hjemmefra under nøje kontrollerede forhold. Pizzabunden er ifølge Costantinos Kayyal et af de vigtigste elementer, da denne skaber fundamentet for en god pizza.

 

Ved brug af sin erfaring fra kokke og slagter grunduddannelsen, hvor Costantinos har modtaget to 12 taller, og en god sans for sammensætning og smag, præsterede Costantinos Kayyal at præsentere den bedste pizza under konkurrencen og derved vinde 1. pladsen.  Dommerne var ikke i tvivl i deres valg, hvilket afspejlede sig i deres bedømmelse af Costantinos Kayyal præsentation, som de enstemmigt gav topkarakterer.

 

”Mit mål har aldrig været at være blandt de største pizzabagere, men blandt de bedste” fortæller Costantinos Kayyal.

 

For at være en dygtig pizzabager, er der rigtig mange regler man skal overholde i dag, men jeg vil gøre det kort og sige ligesom en kendt italiensk journalist der plejede at beskrive pizzaen som ” Pane, Amore E fantasi”, og det betyder (Brød, Kærlighed og fantasi).

 

Pizzaen stammer oprindeligt fra Napoli og de mange emigranter fra syd Italien har gjort pizzaen berømt i alle verdensdele.

Pizza bliver spist på grund af sin gode smag og høje næringsværdi.

Pizzaen opfylder alle kroppens næringsbehov: kulhydrater i brød, vitaminer, mineraler i tomater og grøntsager og proteiner i kød, fisk og skaldyr, samt kalk i osten.

 

Med venlig hilsen

 

Jeres pizzaiolo / Costantinos Kayyal

 

PizzaBar Casanova

Sønderborggade 13

8000 Aarhus C